top of page

O nama

Nevladino udruženje “IKRE” Rožaje, osnovano je 2002. godine, na osnovu iskustva osnivačica u pružanju podrške ranjivim grupama građana koje su žrtve kršenja ljudskih prava i  porodičnog nasilja.

Misija

Nevladina organizacija “IKRE” Rožaje, je neprofitna i nestranačka organizacija koja se bori za suzbijanje svih oblika nasilja nad ženama I djevojčicama, pružanje podrške u procesu pristupa pravdi, ekonomsko osnaživanje nezaposlenih žena, pružanje usluga i podrške ranjivim grupama preko Savjetovališta: besplatna pravna pomoć, psihološko savjetovanje, pružanje usluge povjerljivog lica, organizovanje obuka i kurseva za  nezaposlene žene u sticanju vještina i kompetencija koje im mogu omogućiti ekonomsko osamostaljivanje i zapošljavanje.

Vizija

Vizija organizacije je moderno društvo izgrađeno na temeljima rodne ravnopravnosti i uvažavanja različitosti u kome žene ostvaruju sva zagarantovana prava i ravnopravno učestvuju u svim segmentima života u zajednici.

A group of women at a business meeting
Pouring Sand
Big Hug
Fist Bump
Hugging a Puppy
Walking Down Empty Road
Dog Shelter
Hot Stew
Yellow Flower
Packing Food in Boxes
Peeling Carrots
Transplanting Succulents

Aktivnosti

Osnovni ciljevi osnivanja  i djelovanja organizacije su: afirmacija i promovisanje vladavine prava i zaštite ljudskih prava sa snažnim fokusom na ljudska prava žena i djevojčica.

 

Aktivnosti organizacije su usmjerene na informisanje javnosti o ljudskim pravima žena i rodnoj ravnopravnosti, edukovanje žena o njihovim pravima, istraživanje potreba i potencijala žena na prostoru Crne Gore. Organizacija sarađuje sa lokalnim, državnim i internacionalnim tijelima i organizacijama koje djeluju u oblasti ženskih prava, rodne ravnopravnosti i uključene su u donošenje i implementaciju strateških dokumenata od značaja za žensku egzistenciju u lokalnoj zajednici. Organizovanje obrazovanja i edukacija u oblasti demokratije, građanskog društva, ljudskih prava, evropskih integracija, organizovanje obuka i kurseva za unaprjeđenje cjeloživotnog obrazovanja za nezaposlene žene, teže zapošljiva i lica sa invaliditetom. Promocija socijalnog i ženskog preduzetništva.

bottom of page